Piatra CBN plata ideala pentru ascutit

656,00 Lei
W031
in stoc
+

Filmul va prezinta modul de folosire si calitatile unei pietre CBN fara sa reprezinte marca firmei produselor pe care vi le prezentam spre vanzare. Este un film demonstrativ. 

  • Ce este CBN? - CBN estre o Nitrura cubica de bor este un compus chimic sintetic realizat din atomi de bor si azot, in raport de 1:1. Acesta are o retea cristalina cubica, cu atomii aranjati intr-o structura cubica simetrica, la fel ca structura cristalina a diamantului. Proprietatile materiale ale CBN-ului includ duritatea extrema, stabilitate la temparaturi mari si rezistenta superioara impotriva atacului chimic. Nitrura cubica de bor este al doilea cel mai dur material de pe planeta (dupa diamant), ceea ce il face folositor intr-o larga varietate de aplicatii industriale, in majoritatea acestora fiind folosit ca abraziv sau ca scula taietoare. Rezistenta la caldura a CBN-ului este ridicata. Diamantul incepe sa se descompuna in dioxid de carbon la temperaturi de aprox. 800°C, pe cand Nitrura cubica de bor este stabila pana la aprox. 1400°C. In aplicatiile industriale si alte procese in care este generata caldura intensa, CBN-ul este preferat in locul diamantului.
  • Deoarece diamantul este constituit din cristale de carbon pur, diamantul nu este recomandat pentru slefuirea materialelor feroase, pentru ca este recomandat pentru prelucrarea carburilor metalice a aliajelor cu fete foarte durea sticlei de safir, grafit si a altor materiale. CBN-ul in schimb este recomandat si este cel mai bun pentru prelucrarea otelurilor tari, otelurilor HSS, stelite si aliaje de nichel.
  • Va prezentam cea mai noua piatra de slefuit/finisat de la WoodTurners Wonders. Aceasta piatra are ca dimensiuni 101,6 mm (4") x 254 mm (10").
  • Aceasta piatra este electroplacata cu CBN de granulatie 80 pe o fata si 1000 pe cealalta fata.
  • Piatra se foloseste umeda.
  • Se poate folosi si pentru aplatizarea pietrelor din roca sau sintetice pentru ascutit.

Nu folositi dispozitivul fara a va lua toate masurile de protectie a muncii in conformitate cu legile in vigoare si cu bunele practici existente (de exemplu: ochelari de protectie, manusi de protectie, etc.)!